Welkom bij Logopedie op Maat!

Wij helpen jong en oud met hulpvragen op het gebied van communicatie in de breedste zin van het woord. Ons team staat garant voor professionaliteit, betrokkenheid en efficiëntie.

Wij staan graag voor u klaar om zorg te leveren die is afgestemd op uw behoeften, omdat iedereen uniek is.

U kunt terecht voor advies, onderzoek en behandeling zonder wachtlijst. Kijkt u gerust even rond op onze uitgebreide website.

logopedie op maat team foto

Lennie Derkx

Ik ben Lennie Derkx, logopedist in Lindenholt in Nijmegen en moeder van twee dochters.

In 1997 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen als logopedist. Na het behalen van mijn diploma ben ik direct aan de slag gegaan in verschillende logopediepraktijken.

In 1999 ben ik gaan werken als logopedist in het speciaal onderwijs, waar ik veel ervaring heb opgedaan in het behandelen van kinderen van 4 - 13 jaar. Ik kreeg hier bovendien te maken met kinderen met leer- en gedragsproblemen. Gedurende 10 jaar heb ik hier met veel plezier gewerkt, omdat ik het hartstikke leuk vind om met kinderen te werken.

Daarnaast heb ik veel ervaring met volwassenen met stemproblemen en globusklachten (brokgevoel). Dankzij de cursus Manuele larynx Facilitatie (MLF) heb ik geleerd hoe je middels massage de keel weer kunt ontspannen. Ook maak ik veel gebruik van de LAX VOX methode voor beroepssprekers en zangers om de keel te ontspannen en de stemkwaliteit te verbeteren. Ik ben praktisch ingesteld en houd van een snel resultaat. Ik geef u graag veel handige tools waarmee u leert om zelf weer de controle te krijgen over uw stem.

"Ik sta voor efficiënte zorg, passend bij de cliënt. Daarom werk ik nauw samen met andere disciplines zoals leerkrachten, huisartsen, tandartsen en orthodontisten in Lindenholt en omgeving. Deze fijne samenwerking zorgt voor een nog beter resultaat en de juiste zorg voor het kind.

Lennie Derkx

Ellen Beumer

Ik ben Ellen Beumer en ben in 2016 afgestudeerd als logopedist aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Na mijn afstuderen heb ik in verschillende logopediepraktijken gewerkt. Ik heb daardoor veel ervaring opgedaan in het behandelen van vele doelgroepen met uiteenlopende problematieken. Het werken met alle leeftijdscategorieën maakt het werk leuk en uitdagend.

Vanaf begin 2019 werk ik als zpp-er binnen logopediepraktijk "Logopedie Op Maat". Het spreekt mij aan dat in deze praktijk alle doelgroepen worden behandeld. Ik ben met name gespecialiseerd in het werken met (jonge) kinderen met spraak- en taalproblemen en afwijkende mondgewoonten. Daarnaast ben ik ook deskundig in het behandelen van cliënten met neurologische aandoeningen.

Ik vind het belangrijk om een vertrouwde omgeving te creëren zodat elke cliënt zich zoveel mogelijk op zijn/haar gemak voelt. Iedereen is uniek, daarom staan het geven van eerlijk en professioneel advies, het bieden van zorg op maat en enthousiasme bij mij hoog in het vaandel. Daarnaast werk ik graag samen met andere disciplines, zodat er een zo optimaal mogelijk resultaat behaald kan worden.

Ellen Beumer

Lieke Brouwer

Mijn naam is Lieke Brouwer. In 2020 ben ik afgestudeerd als logopedist aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Tijdens de opleiding heb ik mij, middels de minor "De stem centraal" en mijn praktijkgericht onderzoek, verdiept in het logopedisch aspect van de stem en verschillende stemstoornissen. Voor mijn praktijkgericht onderzoek heb ik ook lessen gegeven over houding en stem aan de eerstejaars studenten van de opleiding Social Work.

Ik heb praktijkervaring opgedaan met het behandelen van kinderen met spraak- en taalproblematieken aan de hand van twee stages in eerstelijns logopediepraktijken. Met mijn afstudeerstage bij logopediepraktijk "Logopedie Op Maat" had ik mijn opleiding afgerond en ik ben hier sinds september 2020 werkzaam als logopedist. Met de visie "Logopedie op Maat" kan naar mijns inziens een cliënt zich zo optimaal mogelijk ontwikkelen. Ik vind het mooi om deze ontwikkeling als logopedist te kunnen volgen.

Om tot een optimale ontwikkeling te komen, vind ik het belangrijk dat de cliënt plezier heeft tijdens de logopedie en streef ik naar een positieve en leerzame sfeer. Daarnaast vind ik een goede samenwerking tussen betrokken personen belangrijk, zodat niet alleen de cliënt en ik, maar ook de betrokkenen van de cliënt de ontwikkeling kunnen zien.

Lieke Brouwer